Farkas vagyok!

2011.02.20. 02:28

A fekete négyzetes betűrejtős feladvánnyal kezdődött, és egy hónap után hivatalosan is kiderült, és akkor jött az annyiratudtam-öröm, és a nemhiszemel-öröm és az olyanhülyevagy-öröm, és minden hasonló, és visongás és aztán egy hét tűkön ülés, és besózva levés, és úgy vártam, és olyan voltam, mint valami boldogságossággal beoltott óvodás, és ma végre ma lett, és elmentünk a színházba.

Más, amikor hallgatod a zenéjét, és más, amikor látod. Amikor végre teste lesz a hangoknak, amikor még csak a színház felé mész, de már előre örülsz a gyerekeknek, amikor az első füstös trükktől a közönség kiskorú része egyként sóhajt fel, mert ez aztán a váóóóó!, és mikor a gyerekek előre dőlve ülik végig a darabot, és bármikor hallhatsz egy csendbegyermekbelenevetést vagy csak a világ legédesebb "o-óóó!"-ját, vagy bármikor leeshet a melletted ülő kislány a székről nagy örömében. Amikor szünetben az a program, hogy megnézed, hogy rajzolnak a papírra a falon, amikor a végén azt látod, hogy gyakorolják az előadás táncát, és amikor rájössz, hogy nemcsak Csil, a keselyű járatja furán a fejét, hanem a meletted ülő vele együtt! És aztán hazasétálsz az esőben, és csak badarságokról beszélsz, mert a fontos dolgokat nem tudod még megfogalmazni. Mert elvarázsoltad a színházat, és mert a színház elvarázsolt téged. Kívánós csillag megmutatására feljogosító este. Tízezermilliárd pirospontos este. Senki mással nem éltem volna meg.

A dzsungel könyve tanít. Tanít arra, hogy küzdeni kell, ha valamit el akarsz érni. Arra, hogy ki kell használni a lehetőségeidet. Arra, hogy milyen fontos a család és az összetartás. Arra, hogy nem szabad elkomorodni, helyette inkább lépni még egyet, és tovább indulni. De a legfontosabb, hogy bebizonyítja, mindenkinek megvan a helye. Amire pedig engem tanított, az az, hogy mennyire könnyű boldognak lenni, és ezzel boldoggá tenni másokat.

"Amíg őriz a szemed, amíg érez a kezed, amíg éltet a szíved, ne félj!"

A bejegyzés trackback címe:

https://betya.blog.hu/api/trackback/id/tr762673939

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása